Soarele si pielea - Sunshine Club SPA

Radiaţiile ultraviolete sunt responsabile pentru 80-90% dintre distrugerile și modificările vizibile le pielii asociate cu îmbătrânirea. O mare parte dintre distrugeri sunt deja prezente la vârsta de 18 ani, durând aproximativ 20 de ani până ele devin şi vizibile.

Considerăm îmbătrânirea pielii ca fiind ceva inevitabil. În parte, este adevărat. În parte, îmbătrânirea pielii este dincolo de controlul nostru. Cronoîmbătrânirea este, în mare măsură, sub control genetic.

Și restul, adică o bună parte din “inevitabilele ravagii ale scurgerii anilor”? Sunt, de fapt, ravagiile expunerii la factorii de mediu. Campioane absolute la ravagii sunt radiaţiile ultraviolete. Semnele si manifestările fotoîmbătrânirii (“îmbătrânire prematură”) sunt diferite de cele ale îmbătrânirii intrinseci (cronoîmbătrânire).

Cum actioneaza ultravioletele?

Radiaţiile UV sunt absorbite de moleculele pielii, care au urâtul obicei de a produce “distrugerea oxidativă” a unor componente celulare (perete celular, lipide membranare, mitocondrii, ADN). Importante în manifestările fotoîmbătrânirii sunt modificările colagenului (scade producţia, creşte degradarea). Radiaţiile UV provoacă în derm o “rană” care se vindecă imperfect, lăsând o “cicatrice solară” invizibilă. Expunerile repetitive la UV vor produce, în cele din urmă, o “cicatrice solară” vizibilă, manifestată sub forma unui rid.

Ce nu se vede cu ochiul liber dar se vede bine la microscop?

Pielea fotoîmbătrânită prezintă la nivelul epidermului atât atrofie (subțiere) importantă cât şi hiperplazie (îngroșare). Subțiată este porțiunea epidermului format din celule vii, responsabile pentru regenerarea continuă a epidermului. Îngroșată este zona de suprafață, celulele moarte fiind colecționate la suprafața pielii. Pielea se apără de soare fabricându-și un scut gros de celule moarte și uscate. Modificările cele mai marcante sunt acumulările de elastină anormală sub joncţiunea dermo-epidermică (elastoză solară). Colagenul, care reprezintă aproximativ 90% din proteinele pielii, devine dezorganizat, anormal şi refuză să-și mai facă meseria.

Ce se vede bine cu ochiul liber?

Toate dereglările produse de ultraviolete în funcţiile şi în structura pielii se traduc prin semnele vizibile ale fotoîmbătrânirii:

 • Atrofie (subțiere), uneori severă. Toate straturile epidermului sunt subțiate, cu excepţia stratului de celule moarte de la suprafața pielii, care se îngroașă;
 • Deshidratare a pielii. Senzație de ”mâncărime” specifică pielii uscate;
 • Riduri fine şi riduri foarte adânci (altele decât cele de expresie);
 • Pete pigmentate. Un exemplu întâlnit frecvent: petele maronii de pe dosul mâinii (faimoasele “pete de ficat”) nu au nici cea mai vagă legătură cu ficatul. Au legatură cu soarele.
 • Pigmentare neuniformă, pătată, aspect bălțat (alternează zone decolorate, albicioase, cu pete maronii);
 • Tentă gălbuie, ternă;
 • Pori dilataţi;
 • Telangiectazii (vase de sânge dilatate), purpură (vase de sânge sparte, sânge scăpat în derm).
 • Pielea devine aspră, cartonoasă, fragilă, lipsită de fermitate şi elasticitate.

 

Recomandarile specialistilor Sunshine Club

Hydradremie Long Vie Solei

Tratamentul Long Vie Solei este primul tratament profesional , destinat mentineri tineretii tenului inainte si dupa vacanta .

Acest tratament de infrumusetare pregateste tenul inante de expunerea la soare si repara dupa expunerea la soare .

 

Pregatirea pielii inante de expunerea la soare

Pielea este mai vulnerabila in primele trei zile de expunere la soare deoarece intr un timp scurt nu reuseste sa sintetizeze suficienta melanina necesara pentru protectie. Pentru a proteja integritatea fibrelor de colagen si elastina impotriva UV, este benefic un tratament Hydradermie Long Vie Solei pentru a intari protectia naturala a pielii inante de expunerea la soare, promovand in acelas timp bronzarea si protectia impotriva UV .

SUGESTIE : pregatirea riguroasa a pielii inainte de expunerea la soare nu scuteste in timpul expuneri , aplicarea cremelor pentru protectie solara!

 

Repararea pielii dupa expunerea la soare

Atunci când pielea a fost expuna la soare, este deshidratata și prezinta semne de îmbătrânire

vizibile. Devitalizarea, ridurile fine apar si datorita pierderii de elasticitate și datorita deshidratarii.

Prin urmare, este esențial sa ajutam pielea cu un tratament Hydradermie Long Vie Solei pentru a compensa efectele nocive ale UV pentru a păstra numai beneficiile soarelui si pentru a prelungi bronzul.

 

 

Cei patru pasi ai tratamentului Tratament Long Vie Solei care actioneaza inainte si dupa expunerea la soare:

 

Pasul 1: pregatirea pielii pentru tratament

Pasul 2 : dubla ionizare cu Serul Gel Long Vie Soleil a carui ingredienti activi , precursori ai melaninei, pregateste pielea inainte de vacanta. Acest lucru întărește sistemul de aparare al pielii, în timp ce ingredienti activi de întinerire repara pielea după vacanta.

Pasul 3: oxigenarea faciliteaza regenerarea celulara.

Pasul 4: masajul, momentul de ralaxare inainte si dupa vacanta, care imbunatateste schimburile celulare .

Acest tratament dureaza o ora.

 

Efectele tratamentului Hydradermie Long Vie Soleil INAINTE de vacanta

Faciliteaza procesul de bronzare

Bronzul facial se va instala mult mai usor datorita Tyr-Ol (extras din drojdia de bere) , precursor de malanina si Gluconatul de Cupru, care faciliteaza procesul de bronzare si intareste protectia naturala a pielii.

Previne procesul de imbatranire

Datorita combinatiei dintre Viatmina E , care functioneaza ca agent anti radicali liber, si Complexul Celular de Viata, puternic ingredient de regenerare, pielea este mai bine “echipata” pentru a combate radicali liberi cauzati razele de UV.

Hidratarea pielii

Pielea este rehidratat în mod eficient datorită Sodium Lactate.

 

Efectele tratamentului Hydradermie Long Vie Soleil DUPA vacanta

Combate ridurile si semnele de imbatranire

Complexul Celular de Viata si oligoelementele (Cupru, Magneziu si Zinc) stimuleaza metabolismul celular si neutralizeaza efectul radicalilor liberi datorita expuneri la soare .

 

Rehidrateaza pielea supusa deshidratarii

Lactatul de sodiu este puternic hidratant

 

Prelungeste bronzul

Tyr-Ol (extras din drojdia de bere) și gluconat de cupru sunt cunoscute a fi eficiente ca stimulatori melanină.

Rezultatele de frumusete

 • Inainte si in timpul expuneri la soare: Pielea se va bronza mult mai intens și ușor. Pielea este mai bine pregătită pentru primele zile de expunere la soare ca sistemul natural de aparare au fost consolidate
 • Dupa expunerea la soare Efectele expunerii la soare asupra pielii sunt neutralizate și bronzul dureaza mai mult. Tenul este radiant si frumos. Științific s-a dovedit a fi eficient împotriva celulelor pigmentare și daunelor din cauza radicalilor liberi.
 • Inainte si in timpul expuneri la soare: Pielea se va bronza mult mai intens și ușor. Pielea este mai bine pregătită pentru primele zile de expunere la soare ca sistemul natural de aparare au fost consolidate
 • Dupa expunerea la soare Efectele expunerii la soare asupra pielii sunt neutralizate și bronzul dureaza mai mult. Tenul este radiant si frumos. Științific s-a dovedit a fi eficient împotriva celulelor pigmentare și daunelor din cauza radicalilor liberi.

WhatsApp chat